fbpx
Search
Close this search box.

Κινέζικη Γλώσσα

Περιγραφή

Μάθετε τη γλώσσα και την παράδοση!

Το να μάθει κάποιος κινέζικα σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο. Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΦΑΤΕΣ θα μάθετε σωστά την κινέζικη γλώσσα και σύντομα θα είστε σε θέση να επικοινωνείτε στα κινέζικα. Παράλληλα με την εκμάθηση της γλώσσας θα γνωρίσετε τις παραδόσεις και τα έθιμα αυτού του σπουδαίου πολιτισμού. Εάν είστε αρχάριοι ή έχετε ήδη γνώση της κινέζικης γλώσσας, προσαρμόζουμε τα μαθήματα στο επίπεδό σας. Στοχεύουμε στη βαθιά κατανόηση της γλώσσας και ιδιαίτερης γραφής και στην παραγωγή προφορικού λόγου από το πρώτο κιόλας μάθημα.

Κινέζικη γλώσσα

Η κινέζικη γλώσσα ανήκει στην Σινοθιβετική οικογένεια γλωσσών είναι μια γλώσσα με πολλές διαλέκτους. Υπολογίζεται ότι περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι μιλούν κάποια μορφή της κινέζικης ως μητρική. Η διάλεκτος «Mandarin» (μανδαρινικά κινέζικα) αποτελεί την επίσημη και πιο διαδεδομένη ομιλούμενη διάλεκτο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η κινέζικη γλώσσα δεν έχει γράμματα αλλά ιδεογράμματα, δηλαδή σύμβολα που αντιπροσωπεύουν μια έννοια και όχι μια συλλαβή ή φθόγγο. Αυτά είναι περίπου 47.000 και για να συνεννοηθεί κάποιος με έναν κινέζο σε καθημερινό επίπεδο, απαιτείται η γνώση περίπου 600 ιδεογραμμάτων. Στην κινέζικη γλώσσα υπάρχουν μόνο 328 απλές άκλιτες μονοσύλλαβες λέξεις, από τις οποίες προκύπτουν οι σύνθετες. Ένα ιδεόγραμμα μπορεί να έχει πολλές έννοιες και αυτό γιατί ο αριθμός των απλών λέξεων είναι μικρός.

Τα κινέζικα έχουν 4 τόνους, δηλαδή 4 διαφορετικές εντάσεις φωνής. Έτσι, στον προφορικό λόγο, η έννοια μια λέξης καθορίζεται από την ένταση του τόνου, καθώς επίσης και από την θέση της λέξης μέσα στην πρόταση. Αν και η προφορά της κινέζικης γλώσσας είναι αρκετά δύσκολη, η σύνταξή της είναι εύκολη γιατί δεν υπάρχουν καταλήξεις. Ως εκ τούτου απουσιάζουν τα άρθρα, τα γένη, οι πτώσεις, οι καταλήξεις ρηματικών τύπων και αυτές του ενικού και πληθυντικού αριθμού.

Εξετάσεις – Πιστοποιήσεις

Το νέο HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) είναι ένα διεθνές τυποποιημένο σύστημα εξέτασης και αξιολόγησης της κινεζικής γλώσσας που εφαρμόζει η Εθνική Επιτροπή Πιστοποίησης της Κινεζικής Γλώσσας – HANBAN του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας για να πιστοποιεί το επίπεδο γνώσης και ικανότητας χρήσης της κινεζικής ως ξένη γλώσσα στην καθημερινότητα, αλλά και σε ακαδημαϊκά και εργασιακά περιβάλλοντα.

Το νέο HSK χωρίζεται σε δύο ανεξάρτητα μέρη: τη γραπτή εξέταση και την προφορική εξέταση, οι οποίες εξετάζονται ξεχωριστά. Οι γραπτές εξετάσεις περιλαμβάνουν έξι επίπεδα εξέτασης (HSK Επίπεδο 1, HSK Επίπεδο 2, HSK Επίπεδο 3, HSK Επίπεδο 4, HSK Επίπεδο 5, HSK Επίπεδο 6) και οι προφορικές εξετάσεις περιλαμβάνουν τρία επίπεδα: HSKK Επίπεδο 1 (βασικό), HSKK Επίπεδο 2 (ενδιάμεσο) και HSKK Επίπεδο 3 (προχωρημένο). Όλες οι προφορικές εξετάσεις καταγράφονται. Οι εξετάσεις HSK και HSKK απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, ενώ οι εξετάσεις YCT (Youth Chinese Test – Επίπεδο 1-4) απευθύνονται κυρίως σε παιδιά. Τέλος, υπάρχουν και οι εξετάσεις BCT (Business Chinese Test) που απευθύνονται σε επαγγελματίες.

  • Παιδικά-Μαθητικά τμήματα
  • Φοιτητικά τμήματα
  • Τμήματα ενηλίκων
  • Ομαδικά τμήματα υπαλλήλων για επιχειρήσεις

Κινέζικα για παιδιά

Τώρα μόνο στο κέντρο μας τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους στη κινέζικη γλώσσα και πολιτισμό μέσω του προγράμματος εκμάθησης κινεζικών για μικρές ηλικίες.

Ειδικά σχεδιασμένα βιβλία και μέθοδοι διδασκαλίας για μικρά παιδιά, κάνουν την εκμάθηση της μαγικής αυτής γλώσσας μια εύκολη και ευχάριστη διαδικασία για τα παιδιά.

Τα παιδιά, επίσης, μπορούν να συμμετέχουν σε ειδικά διαμορφωμένες εξετάσεις πιστοποίησης της κινεζικής γλώσσας (Youth Chinese Test) για παιδιά εμπλουτίζοντας από νωρίς το βιογραφικό τους με μια όχι και τόσο συνηθισμένη γλώσσα.

Πακέτα για επιχειρήσεις

Θα θέλατε οι υπάλληλοί σας να μπορούν να επικοινωνούν με σωστή χρήση της γλώσσας μέσω e-mail ή τηλεφωνικά με πελάτες ή συνεργάτες σας από το εξωτερικό; Τώρα όλα είναι εφικτά. Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΦΑΤΕΣ μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί το πρόγραμμα εκμάθησης ή βελτίωσης της ξένης γλώσσας των εργαζομένων σας ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σας. Τα μαθήματα μπορούν να είναι είτε ομαδικά είτε ατομικά. Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.