fbpx
Search
Close this search box.

Αραβική Γλώσσα

Περιγραφή

Μάθετε να γράφετε, να διαβάζετε και να μιλάτε την αραβική γλώσσα σήμερα!

Πραγματικά αξίζει να μάθεις αραβικά. Η γλώσσα ομιλείται σε 26 διαφορετικές χώρες και αποτελεί την 6η επίσημη γλώσσα των Ηνωμένων Εθνών από το 1973. Επίσης, πολλοί αραβόφωνοι, μένουν, πλέον, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Σκέφτεστε να δουλέψετε σε κάποια αραβική χώρα; Οι εμπορικές σας συναλλαγές απαιτούν τη γνώση αραβικών;  Ή απλά σας γοητεύει η ιδιαίτερη γραφή της γλώσσας;  Όποιος κι αν είναι ο λόγος, στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΦΑΤΕΣ σας παρέχουμε τη δυνατότητα να μάθετε αραβικά είτε ατομικά είτε σε ολιγομελή τμήματα. Ξεκινάτε να μαθαίνετε την γραφή, τους ήχους και βασικές εκφράσεις της αραβικής και στη συνέχεια εμπλουτίζετε με λεξιλόγιο και γραμματική. Αναμφίβολα, ένα νέο «ταξίδι» για πολλούς!

Η αραβική γλώσσα (اللغة العربية al-luġatu l-‘arabiyyah ή απλώς عربي ‘arabī) ανήκει στη αφρο-ασιατική ομάδα της σημιτικής γλωσσικής οικογένειας (اللغات السامية). Τα αραβικά γράφονται από τα δεξιά προς τα αριστερά, το αλφάβητό τους αποτελείται από 28 γράμματα και είναι μια κλινόμενη γλώσσα, όπου η λέξη αλλάζει μορφή ανάλογα με τη θέση της στην πρόταση. Το ουσιαστικό υποδιαιρείται σε αρσενικό και θηλυκό και κλίνεται σε 3 αριθμούς: τον ενικό, τον πληθυντικό και τον δυϊκό. Έχει 4 πτώσεις (ονομαστική, γενική, αιτιατική και κλητική) και 2 βασικούς χρόνους, τον ενεστώτα και τον αόριστο, από τους οποίους παράγονται οι υπόλοιποι χρόνοι.

Η Αραβική γλώσσα κατέχει την 5η θέση στον αριθμό των ομιλητών διεθνώς, ομιλείται σε 26 Αραβικές χώρες που βρίσκονται στις δυο ηπείρους, Αφρική (Αίγυπτος, Αλγερία, Μαρόκο, Λιβύη κ.α) και Ασία (Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Ιράκ, Μπαχρέιν, Συρία, Σαουδική Αραβία, Λίβανος, Υεμένη, Ιορδανία κ.α).

Επίσης η Αραβική είναι η γλώσσα του Κορανίου, το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων που είναι η δεύτερη θρησκεία από άποψη πληθυσμού.

Η Αραβική γλώσσα δάνεισε το αλφάβητό της σε πολλές γλώσσες όπως την Τούρκικη التركية την Περσική الفارسية, τη Μαλαισιανή الماليزية, κ.α.

Ακόμη, πολλές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ομιλία, οι οποίες προέρχονται από την Αραβική, όπως πχ. κιτάπι كتاب : το βιβλίο, τάβλι طاولة : το τραπέζι, χαμάλης حمال : ο κουβαλητής , φακίρης فقير : ο φουκαράς/ο καημένος και πολλές άλλες.

Η Αραβική γλώσσα χαρακτηρίζεται από μια έντονη διγλωσσία: αφενός υπάρχει η κλασική αραβική γλώσσα (modern standard Arabic), όπου χρησιμοποιείται κατεξοχήν στον γραπτό λόγο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βιβλία, διεθνή συνέδρια κ.α και αφετέρου η καθημερινή προφορική γλώσσα (colloquial Arabic) που διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα με τη μορφή διαλέκτων. Το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου διοργανώνει 1 φορά τον χρόνο εξετάσεις πιστοποίησης της Αραβικής Γλώσσας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Οι εξετάσεις διεξάγονται κάθε Ιούνιο και τα επίπεδα που πιστοποιούνται είναι τα: Α1, A2, Β1, B2 και C1.

Επίσης, από το 2016 το ΤΕΙ Αθηνών σε συνεργασία με το An-Najah National University of Nablus διοργανώνει στην Αθήνα 2 φορές το χρόνο εξετάσεις πιστοποίησης όλων των επιπέδων (Α1-Α2-Β1-Β2-C1-C2).

Παιδικά-Μαθητικά τμήματα
Φοιτητικά τμήματα
Τμήματα ενηλίκων
Ομαδικά τμήματα υπαλλήλων για επιχειρήσεις

Θα θέλατε οι υπάλληλοί σας να μπορούν να επικοινωνούν με σωστή χρήση της γλώσσας μέσω e-mail ή τηλεφωνικά με πελάτες ή συνεργάτες σας από το εξωτερικό; Τώρα όλα είναι εφικτά. Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΦΑΤΕΣ μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί το πρόγραμμα εκμάθησης ή βελτίωσης της ξένης γλώσσας των εργαζομένων σας ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σας. Τα μαθήματα μπορούν να είναι είτε ομαδικά είτε ατομικά. Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.