fbpx
Search
Close this search box.

Αγγλική Γλώσσα

Περιγραφή

Θα μάθετε να μιλάτε σωστά αγγλικά, ανεξάρτητα απ΄την ηλικία σας!

Θέλετε να αποκτήσετε ευχέρεια στις συζητήσεις σας στα αγγλικά; Να μπορείτε να γράφετε σωστά; Να μπορείτε να μιλήσετε για ένα συγκεκριμένο θέμα ή ίσως να τελειοποιήσετε τα αγγλικά σας; Μήπως θέλετε να δείτε τα παιδιά σας να μιλάνε αγγλικά με ευχέρεια όταν συναντήσετε κάποιον αγγλόφωνο; Τότε, ελάτε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΦΑΤΕΣ, όπου θα μάθετε να μιλάτε σωστά αγγλικά με τον πιο ευχάριστο και σύγχρονο τρόπο!

Αγγλική Γλώσσα

Η γνώση της αγγλικής γλώσσας διευκολύνει την σύνδεση των ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες και χαρακτηριστικά και αυτό γιατί υπολογίζεται σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι τη μιλούν είτε ως μητρική είτε ως δεύτερη γλώσσα. Είναι η επίσημη γλώσσα 54 χωρών στον κόσμο και κατέχει κυρίαρχη θέση σε πολλούς τομείς (διπλωματία, πολιτική, επιχειρήσεις κ.α) ως διεθνής γλώσσα. Θεωρείται απαραίτητο προσόν για την εύρεση εργασίας με αποτέλεσμα περίπου 900 εκατομμύρια άνθρωποι να μιλούν την αγγλική ως δεύτερη γλώσσα, μετά τη μητρική τους.

 

Τμήματα

 • Τμήματα παιδικά-μαθητικά
 • Ειδικά τμήματα για παιδιά Α’ Δημοτικού
 • Ειδικά τμήματα αγγλικών για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
 • Τμήματα για τις πιστοποιήσεις TOEFL, IELTS, TOEIC
 • Τμήματα ενηλίκων
 • Τμήματα προφορικών – βελτίωση ευχέρειας της χρήσης της αγγλικής γλώσσας
 • Ομαδικά τμήματα υπαλλήλων για επιχειρήσεις

 

Μαθήματα εκτός τάξης

Οι μικροί μαθητές φυτεύουν τους σπόρους μέσα στην τάξη και τους φροντίζουν μέχρι να ανθίσουν. Ανυπομονούν για τα μαθήματα εκτός τάξης, όπου η θεωρία γίνεται πράξη και οι μαθητές απολαμβάνουν “τον καρπό του κόπου” τους.

Επιπλέον, οι ίδιοι δημιουργούν το δικό τους σύντομο θεατρικό έργο εστιάζοντας σε πραγματικές καταστάσεις ζωής. Τα μαθήματα εκτός τάξης ενισχύουν τη γνώση και την αυτοπεποίθηση των παιδιών και τους κάνουν να κατανοήσουν από μικρή ηλικία τη σημασία της χρήσης της αγγλικής γλώσσας.

Φοιτητικά μαθήματα

Οι φοιτητές επιλέγουν οι ίδιοι την συνολική διάρκεια των μαθημάτων (3 μήνες, 7 μήνες, 11 μήνες & 14 μήνες) καθώς και την πιστοποίηση που επιθυμούν (FCE – ECCE/Lower, IELTS, TOEFL, TOEIC και CPE – ECPE/Proficiency).

Για την καλύτερη εμπέδωση της αγγλικής γλώσσας επιλέγουμε τα μαθήματα να γίνονται ΜΟΝΟ στα αγγλικά δίνοντας έμφαση στην διδασκαλία της αγγλικής λογοτεχνίας και καθημερινής γλώσσας, μουσικής, κινηματογράφου και γενικά της αγγλικής κουλτούρας.

Επισκεφθείτε μας για ενημερωθείτε πλήρως για όλα τα φοιτητικά τμήματά μας.

Προετοιμασία για τις εξετάσεις IELTS

Το IELTS είναι μια εξέταση της αγγλικής γλώσσας και αφορά αυτούς οι οποίοι σκέφτονται να σπουδάσουν σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο οπουδήποτε στον κόσμο ή να εργαστούν σε οποιαδήποτε οργανισμό σε κάποια αγγλόφωνη χώρα. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα πανεπιστήμια και οργανισμοί απαιτούν αυτή την πιστοποίηση με αποτέλεσμα οι εξετάσεις IELTS να έχουν γίνει από τις πιο δημοφιλείς. Οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις IELTS Academic εξετάζονται σε 4 ενότητες (Listening – 30΄+10΄, Reading – 60΄, Writing – 60΄, Speaking – 11-14΄) συνολικής διάρκειας 2 ωρών και 45 λεπτών.

Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΦΑΤΕΣ παρέχουμε ατομικά ή ομαδικά μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις IELTS. Ένα τεστ επιπέδου και μία πρώτη συνέντευξη είναι απαραίτητα για να κατανοήσουμε σε ποιο επίπεδο βρίσκεστε και πόσο μακριά είστε από τον στόχο σας. Έπειτα, θα σχεδιάσουμε μαζί το πλάνο των μαθημάτων ανάλογα με το επίπεδο, τον στόχο (score) και τον προϋπολογισμό σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουμε κομμάτι της επιτυχίας σας.

Business English Courses

Παρέχουμε πακέτα εκμάθησης αγγλικών για επαγγελματικούς σκοπούς με τα οποία θα έχετε τη δυνατότητα να βελτιώσετε τα αγγλικά σας σε επαγγελματικό επίπεδο. Στα μαθήματα αυτά καλύπτεται πλούσια θεματολογία και ορολογία απαραίτητη στην εργασία σας.

Κάποια από τα θέματα που καλύπτονται:

 • Η σύνθεση επιστολών ή email σε επίσημο λόγο.
 • Οι διαφορές της αγγλικής γλώσσας της Αμερικής και της Βρετανίας.
 • Χρήσιμο λεξιλόγιο για επιχειρήσεις και ανάπτυξη/βελτίωση προφορικών δεξιοτήτων.
 • Χρήση προχωρημένης γραμματικής.
 • Εκμάθηση τεχνικών διαλόγου και συζητήσεων.

 

Πακέτα για επιχειρήσεις

Σας ενδιαφέρει να εκπαιδεύσετε έναν ή περισσότερους εργαζόμενούς σας ώστε να μιλάνε καλύτερα και σωστά αγγλικά; Θα θέλατε οι υπάλληλοί σας να μπορούν να επικοινωνούν με σωστή χρήση της γλώσσας μέσω e-mail ή τηλεφωνικά με πελάτες ή συνεργάτες σας από το εξωτερικό; Τώρα όλα είναι εφικτά. Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΦΑΤΕΣ μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί το πρόγραμμα εκμάθησης ή βελτίωσης της ξένης γλώσσας των εργαζομένων σας ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σας. Τα μαθήματα μπορούν να είναι είτε ομαδικά είτε ατομικά. Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

Σχόλιο του κ. Θανάση Φατέ

“Το σχολείο καλλιεργεί την αγάπη και την εκτίμηση για τον αγγλόφωνο κόσμο με τους μικρούς μαθητές μας να γράφουν τα δικά τους τραγούδια, τις δικές τους ιστορίες και τα δικά τους θεατρικά έργα.

Η φυσική περιέργεια των παιδιών για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας εξυπηρετείται όσο το δυνατόν καλύτερα με το συνδυασμό εξωσχολικών δραστηριοτήτων, χρησιμοποιώντας μόνο την αγγλική γλώσσα.

Τι καλύτερος τρόπος για ένα μικρό παιδί να μάθει ότι η «ντοματιά» είναι ένα φυτό τομάτας και τόσες άλλες λέξεις και εκφράσεις στην αγγλική με το να τα δει, να ακούσει, να φυτέψει, να μυρίσει, ακόμη και να γευτεί αν αυτό είναι δυνατόν αυτό το οποίο μαθαίνει.

Είναι πεποίθησή μας και όλα αυτά τα χρόνια αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά μαθαίνουν πιο εύκολα, πιο γρήγορα και ασφαλώς πιο χαρούμενα, αν εμείς, οι καθηγητές, τα βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσουν όλες τις αισθήσεις τους. Αυτό ήταν, στην πραγματικότητα, το σχέδιο μου από την πρώτη κιόλας ημέρα που εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα”.

Θανάσης Φατές